Qumo Trainingen - Energiemanagement en Stresshantering

Referenties

Ik heb in 2005 reeds deelgenomen aan het proteïne dieet met als doel er goed uit te zien voor mijn trouwen op 15 mei 2006.
Dat is ook gelukt, maar door de huwelijksreis aansluitend aan onze bruiloft op 25 mei, is de afbouw in de andere fases, zoals het dieet voorschrijft, op de achtergrond geraakt. Niet dat de kilo’s er direct weer aanzaten, maar na enige tijd waren de vetrollen weer goed zichtbaar.Toen kwam het Sonja tijdperk en net als velen heb ik me op haar dieet gestort. Nu samen met mijn partner, want er waren geen zakjes bij betrokken die hem afschrikten. Afgelopen december kwamen de drinkyoghurt en eierenkoeken me echt de strot uit. Hoewel de verleiding naar ‘slechte dingen’ beheersbaar bleef, werd het hongergevoel steeds heviger.Tijdig kwam bij Anke Beauty Centre de flyer ‘HeartMath’ te liggen en na een bezoek aan de introductieworkshop wist ik dat ik het een kans moest geven. WAT EEN RESULTAAT en COHERENTIE wat een uitvinding!!!
Renzia, ik ben je wijze lessen zeer dankbaar. Het woord ‘stress’ heeft voor mij een andere betekenis gekregen en is niet meer de tegenhanger van manjana- manjana.
  • Neutraal pas ik het meest toe bij het slapen gaan, niet alleen voor een goede nachtrust, maar ook om uitgerust op te staan
  • de Quick Coherence techniek om stressvolle situaties te managen door je op positieve gedachten te concentreren.
  • de Freeze Frame en Notice & Ease, ook handige technieken

Dagelijks heb ik baat bij deze technieken en ze zijn niet meer weg te denken bij het bereiken van mijn doelstellingen. Schuldig voelen is er haast niet bij en de ijsjes deren me niet meer; wel moest ik bij Rutte denken: foei, moet je niet het goede voorbeeld geven.
Sally

Aanvankelijk stond ik er sceptisch tegenover,en was ik meegegaan omdat Carry dat graag wilde. Gaandeweg kreeg ik echter het gevoel dat de oefeningen toch wel het een en ander toevoegden,waarbij er een stuk ontspanning ontstond. Voor mijzelf is de grootste verandering ontstaan bij het toepassen van de “attitude breathing” die mij om de een of andere reden meer aanspreekt als de andere methodes, en die mij ook beter afgaat. Ik pas deze techniek regelmatig toe en merk dat er meer ontspanning is. Hoewel het misschien suggestie is, helpt het mij bij pijnbestrijding aan mijn schouder (rust inademen,en pijn uitademen). Waarschijnlijk omdat je je meer ontspant wordt daarom de pijn oppervlakkiger.

Wat betreft hartcoherentie en afvallen:
In het begin merkte ik niet veel verschil omdat ik nog bezig was met de techniek van de hartcoherentie zelf (ademhalen enz). Gaandeweg merken wij nu dat met name de behoefte om tussendoor te eten afgenomen is. Ook bij de vaste maaltijden nemen we nu kleinere porties. Overigens, maar dat terzijde, ik heb de sessies als positief ervaren, waarbij je merkt dat je onwillekeurig toch meer prijs geeft van jezelf als je zou verwachten. Maar dat heeft ook met jouw aanpak te maken.
Rob en Carry

Ik adem heel rustig in en uit en laat een bijzonder prettige ervaring bij mij opkomen. De gedachte aan die keer dat ik met mijn zoontje mij helemaal één voelde met hem en de natuur doet wonderen. Een sensortje aan mijn oorlel meet mijn hartslag en als de situatie optimaal is hoor ik bij elke ademhaling een klein piepje die mij zegt dat mijn hart en hoofd het met elkaar eens zijn.
Voor mij is Heartmath een methode die mij stap voor stap “gereedschappen” aanreikt om de dagelijkse en de grote levensproblemen het hoofd te bieden. In de loop van zes tot acht weken kan ik beter omgaan met de eeuwige strijd tegen het net te zwaar zijn, kan ik milder zijn. Ik gebruik de methode ook tegen slaapproblemen en bij conflicten op mijn werk. Ik ben er rustiger maar vooral milder door geworden,zowel naar mijzelf als naar anderen.
Robert Lloyd